IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Vodafone няма да купува Verizon

Съобщението на Financial Times доведе до ръст на акциите на Verizon с 12,5% преди началото на редовната търговия до 46,99 долара за брой

17:49 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Vodafone няма да купува Verizon
Британският мобилен оператор Vodafone Group отрече възможността за покупка на щатската Verizon Communications за 160 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

По-рано вестник Financial Times по данни на неназован източник съобщи за плановете на Vodafone, отбелязвайки, че британската компания още не е направила официално предложение на Verizon и не е ясно дали изобщо то ще бъде направено.
 
Vodafone иска да изясни ситуацията и съобщава, че компанията няма планове да направи такава покупка“, се казва в заявлението на британската компания. Представителят на Verizon Боб Варетони не е коментирал.
 
Съобщението на Financial Times доведе до ръст на акциите на Verizon с 12,5% преди началото на редовната търговия до 46,99 долара за брой. След като Vodafone съобщи, че не планира покупка, акциите на Verizon загубиха част от спечеленото и се търгуват на ниво от 42,94 долара за акция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още