IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 40% от произведените тази година телефони ще са китайски

Вече се произвеждат и специални модели, адаптирани към нуждите на селското население

16:44 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 40% от произведените тази година телефони ще са китайски

Между януари и май 2007 г. в Китай са произведени 226 млн. мобилни телефона, което е с 33,7% повече спрямо същия период на миналата година, съобщава специализираният сайт 168.fr.

Очакванията са през 2007 г. в световен мащаб да бъдат произведени общо около 1 млрд. мобилни телефона. От тях китайското производство ще представлява 40%.

Една от причините за нарастването на производството в страната е увеличаващото се търсене в провинциалните части на Китай. Вече се произвеждат и специални модели, адаптирани към нуждите на селското население. Според експерти това ще е моделът, който ще се представя най-добре на пазара през следващите няколко години.

Освен при мобилните телефони, Китай продължава да има стабилни позиции и в други високотехнологични сектори. През първите пет месеца в страната са произведени 48,7 млн. компютъра, от които 30,5 млн. преносими, както и 4,8 млн. LCD телевизора.

За сметка на това обаче в сферата на домакинските електроуреди се отчита лек спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още