IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спад на продажбите на нови коли в Европа през полугодието

Най-голям спад в продажбите си отбелязва Renault през юни (-9,1%), а Fiat е с най-голям ръст (+9,9%)

12:22 | 13.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Спад на продажбите на нови коли в Европа през полугодието
Продажбите на нови коли в Европа са се понижили с 0,2% през първото полугодие, но през юни са нараснали с 0,7% след много месеци на спад, главно благодарение на пазара в новите страни членки на ЕС, показват данни на Асоциацията на европейските производители на автомобили.

Според доклада, в който са включени страните от ЕС без Кипър и Малта, както и Европейската асоциация за свободна търговия (Норвегия, Исландия и Лихтенщайнe), за първите шест месеца на годината продадените коли намаляват до 8,51 млн. броя. През юни е отбелязан ръст в продажбите до 1,54 млн.

Продажбите на коли в Румъния са скочили с 56,1% през юни, а тези в Латвия - с 38,7%, докато в Германия е регистриран спад от 7% до 301 хил. броя, а във Франция – понижение от 3,2% до 216 хил.

Най-голям спад в продажбите си отбелязва Renault през юни (-9,1%), а Fiat е с най-голям ръст (+9,9%).

Продажбите в 15-те стари страни членки на ЕС са се понижили с 0,7% до 1,389 млн. броя през юни и с 1,3% през първото полугодие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още