IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фонд на Global Finance набра 350 млн. евро за вложения в Югоизточна Европа

Сред инвеститорите във фонда са гръцки и международни институционални инвеститори, както и представители на бизнеса и спедицията

16:51 | 12.07.07 г.
Фонд на Global Finance набра 350 млн. евро за вложения в Югоизточна Европа

Global Finance успешно приключи набирането на капитала на осми фонд за дялово инвестиране с името South-Eastern Europe Fund (SEEF), съобщиха от компанията. Подписката за фонда бе надвишена, достигайки общ капитал в размер на 350 милиона евро (което е неговият максимален лимит), набран от съществуващи и от нови инвеститори.

Сред инвеститорите във фонда са гръцки и международни институционални инвеститори (включително всички водещи гръцки банки), както и представители на бизнеса и спедицията.

SEEF беше учреден през 2006 г. и отразява стратегическото позициониране на Global Finance на пазара в Югоизточна Европа. Тогава от компанията уточниха, че всички сектори, с изключение на хазарт и производство на алкохолни напитки, представляват потенциален интерес за тях.

Инвестиционната стратегия на SEEF се фокусира върху инвестиции в динамични дружества, които планират да се развиват в по-широкия регион на Югоизточна Европа. Тези инвестиции обикновено се осъществяват посредством придобиване на основния контролен пакет акции в съчетание с подкрепа в управлението на дейността на дружествата.

Global Finance има офиси в Атина, София и Букурещ. Тя развива инвестиционна дейност в Югоизточна Европа от 1991 г., като управлява над 700 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 25.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още