IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Google купува компания за онлайн сигурност за 625 млн. долара

Сделката ще даде възможност на компанията да разшири бизнеса си с пакета приложения Google Apps

17:45 | 09.07.07 г.
Google купува компания за онлайн сигурност за 625 млн. долара
Интернет гигантът Google е постигнал споразумение за закупуване на Postini – частна компания, доставчик на решения за сигурност при онлайн комуникации, за 625 млн. долара в брой, обяви днес компанията, цитирана от CNN Money.

В изявлението на Google се казва, че сделката ще даде възможност на компанията да разшири бизнеса си с пакета приложения Google Apps, който включва електронната поща Gmail, календар, софтуер за създаване на текстови и таблични файлове и други.

Google Apps се възприема много положително, като дневно над 1 000 малки фирми се абонират за услугите му, се казва в изявлението. Същевременно големите компании не са твърде склонни да минат на подобни приложения именно поради съображения за сигурност.

Напоследък Google прибягва до финансовите си резерви, за да реализира няколко сделки. Миналата седмица компанията обяви споразумение да купи GrandCentral Communications – стартираща компания, която предлага на потребителите възможност да управляват онлайн гласовите пощи на телефоните си чрез една регистрация.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 31.08.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още