IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Олимпиадата в Сочи ще струва на Русия над 12 млрд. долара

По предварителни разчети частни инвеститори ще вложат в курорта около 500 млрд. рубли

17:22 | 06.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Олимпиадата в Сочи ще струва на Русия над 12 млрд. долара
Министърът на финансите на Русия Алексей Кудрин не изключва възможността при необходимост да бъде увеличено финансирането по програмата „Сочи – столица на зимната олимпиада през 2014 г.“, за която са предвидени 12 млрд. долара, съобщава руската агенция РИА Новости.

По думите на Кудрин само за тази година по програмата са заложени 15 млрд. рубли (584 млн. долара), които ще се използват за строителство на инфраструктурни обекти и автомагистрали.

Финансовият министър е заявил, че се очаква значителен принос в развитието на курорта да имат частни инвеститори, които да построят хотелски комплекси и ресторанти. По предварителни разчети те ще вложат в курорта около 500 млрд. рубли.

Кудрин е отбелязал още, че би искал „Сочи да стане голям курорт на международно ниво, за да може повече руснаци да си почиват у дома“. Очакванията са след завършване на олимпийските обекти, Сочи да бъде посещаван годишно от около 3 млн. туристи.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още