IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Dow Jones се съгласи с предложението за закупуване на Мърдок

Сделката се очаква да бъде обявена следващата седмица

16:16 | 06.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Dow Jones се съгласи с предложението за закупуване на Мърдок
Ръководството на Dow Jones е приключило преговорите за закупуването на стойност 5 млрд. долара на компанията от страна на Рупърт Мърдок, сделката се очаква да бъде обявена следващата седмица, съобщи Ройтерс, позовавайки се на лондонското издание The Business weekly.

Според започнати източници двете страни са се договорили за първоначалната цена от 60 долара за акция на Dow Jones, предложена от News Corp. Това може да породи спекулации, че Мърдок ще трябва да увеличи офертата си с няколко долара на акция, за да уреди окончателно споразумението.

Сделката трябва да бъде одобрена от фамилията Банкрофт, която е най-големият акционер в Dow Jones.

Миналата седмица запознати източници заявиха, че Dow Jones & Co. и News Corp. са постигнали споразумение за прилагане на мерки за защита на редакционната независимост на Wall Street Journal, в случай че компанията на Мърдок придобие Dow Jones. Това се смята за ключова стъпка за убеждаване на фамилията Банкрофт да приеме сделката.

В сряда Мърдок е заявил пред Ройтерс, че очаква окончателното одобрение от Банкрофт до две-три седмици и че не планира да увеличи офертата си. Предложените 60 долара за акция представляват премия от близо 65 на сто спрямо нивото на книжата на Dow Jones преди публичното обявяване на офертата. Според мнозина на Wall Street цената е твърде висока за други евентуални купувачи.

Служителите на Dow Jones, които се опасяват, че качеството и независимостта на Journal може да намалеят под ръководството на Мърдок, се опитаха да привлекат инвеститори, които да подадат контраоферта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още