IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Разнопосочна търговия на щатския пазар

16:41 | 28.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Разнопосочна търговия на щатския пазар
В сряда индексите в САЩ стартираха разнопосочно. Причината от една страна бяха слабите данни за поръчките на стоки за дълготрайна употреба, които поведоха Dow Jones и Standard & Poor's 500 надолу. От друга страна добрите корпоративни данни, които оповести Oracle Corp, подкрепиха Nasdaq и технологичните акции.

Поръчките на стоки за дълготрайна употреба спаднаха с 2,8% през май, след като през последните три месеца нарастваха. Първоначално пазарът реагира с бурни разпродажби, но след това се обърна в смесена търговия. Пазарните участници се надяват на възстановяване от моментното забавяне на икономиката и в същото време се надяват бъдещият ръст да не е толкова голям, че да породи инфлационен натиск, който да накара Федералният резерв да повиши лихвите.

ФЕД очакват, че американската икономика ще продължи да се възстановява от слабото първо тримесечие въпреки слабия пазар на домове. Според тях главният проблем, който може да възникне, е от страна на инфлацията.

Междувременно десетгодишните облигации скочиха след оповестяването на слабите поръчки на стоки за дълготрайна употреба, които осигуряваха на инвеститорите безрискова алтернатива за инвестиране. Едновременно с покачване на номинала на облигациите доходността им падна до 5,05% от 5,09 във вторник.

По същото време цената на петрола се покачи до 68,76 долара за барел, след като министерството на енергетиката оповести изненадващ спад в запасите на бензин през последната седмица.

В крайна сметка корпоративните новини надделяха и в края на търговската сесия всички индекси се търгуваха на зелена територия.

Oracle нарасна с 32 цента до 19,48 долара за акция, след като компанията оповести, че печалбата за настоящото тримесечие е нараснала с 23%, а продажбите дори може да надминат прогнозите на анализаторите.

Nike Inc. също оповести нарастване на печалбата си в САЩ и в чужбина с цели 32% за второто тримесечие и акциите й скочиха с 6,3% до 57,20 долара.

В същото време People's United Financial Inc. се съгласи да закупи Chittenden Corp., която управлява банки в Ню Ингланд, за 1,9 млрд. долара в брой и акции. Chittenden скочи с 24% до 35 долара за акция, докато People's United Financial Inc падна с 3,6% до 18,03 долара.

Технически анализ

Dow Jones

В сряда Dow в началото на търговската сесия атакува краткосрочната си подкрепа на нивото от 13 250, но не можа да регистрира пробив, който вероятно щеше да отправи индекса по-дългосрочно в низходяща посока. Ако в следващите сесии Dow реализира пробив на това ниво, следващите подкрепи са на нивата от 13 037 и 12 812. Във възходяща посока нивата на съпротива ще се формират около 13 485, 13 685 и 13 805.

Подкрепа

13 250

13 037

12 812

Съпротива

13 485

13 685

13 805


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още