IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сделката за Миланската борса е за 1,6 млрд. евро, акциите на LSE падат с 8%

След приключването на сделката стойността на обединените борси ще е 5,8 млрд. евро

10:39 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Сделката за Миланската борса е за 1,6 млрд. евро, акциите на LSE падат с 8%

Лондонската фондова борса (LSE) ще закупи борсата в Италия на цена от 1,6 млрд. евро, потвърдиха през уикенда от двете групи.

След приключването на сделката стойността на обединените борси ще е 5,8 млрд. евро, което ще направи по-трудно евентуално закупуване на LSE от Nasdaq, коментира Ройтерс.

Американската борса ще запази 30% от капитала на Лондонската след провала на офертата й за британската група.

От борсите в Лондон и Милано уточняват, че имат амбицията да се превърнат в „в най-големият финансов пазар в света“ и че, що се отнася до пазарна капитализация, заедно ще представляват 48% от компаниите в индекса FTSE Eurofirst 100.

Италианската борса, която е четвъртият по големина борсов оператор в Европа по обем на реализирани транзакции, през миналата седмица упражни правото си да придобие целия капитал на MBE Holdings, който контролира електронната платформа за търговия с облигации MTS.

Новата борса ще трябва да смени името си, за да може то да отразява международния й профил, а акциите й ще се котират едновременно в Лондон и Милано.

Рано тази сутрин акциите на LSE паднаха след новините от почивните дни, като понижението бе от 7,8% до 1250 пенса за брой. Към момента загубите по позицията са в голяма степен възстановени и спадът е едва 1,33%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още