IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват двуцифрен годишен ръст на разходите за интернет в САЩ до 2011

Щатите са най-големият пазар на онлайн реклама в света, като очакванията са той да нарасне до 35,4 млрд. долара след пет години

16:01 | 21.06.07 г.
Очакват двуцифрен годишен ръст на разходите за интернет в САЩ до 2011

До 2011 г. разходите за онлайн реклама и достъп до интернет в САЩ ще нарастват всяка година с двуцифрен ръст, подкрепени от развитието на високоскоростните връзки, социалните мрежи и сайтовете за развлечения, прогнозира доклад на PricewaterhouseCoopers (PwC), цитиран от Ройтерс.

Според доклада разходите за онлайн реклама и таксите, които потребителите в САЩ плащат за достъп до интернет, ще достигнат общо 78,4 млрд. долара до 2011 г. спрямо 47,2 млрд. долара през миналата година, което представлява средногодишен ръст от средно 10,7%.

Щатите са най-големият пазар на онлайн реклама в света, като очакванията са той да нарасне до 35,4 млрд. долара до 2011 г.

До 2009 г. обаче Китай ще изпревари САЩ, що се отнася до брой потребители, се посочва още в доклада.

Потребителските такси за достъп до мрежата в САЩ се очаква да бележат средногодишен ръст от 7,1% до 43 млрд. долара до 2011 г.

Развитието на рекламата в интернет е стимулирано от спад в гледането на телевизия от страна на ключова публика, за която интернет се е превърнал в неотменима част от ежедневието, коментира Джоузеф Ризо от PwC.

През следващите пет години т. нар. „тройна услуга“ (интернет, телефония и телевизия) ще бъде основният двигател за ръста на високоскоростния интернет във всички райони на света, се казва още в доклада.

До 2011 г. броят абонати с високоскоростен достъп до интернет в САЩ ще достигне 89 млн., което е средногодишен ръст от 12,2%, сочи още докладът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 07.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още