IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приходите от хазарт ще достигнат 144 млрд. долара до 2011 г.

Покачването в сектора ще бъде задвижено от отварянето на много нови казина и инвестиции във вече съществуващи такива по целия свят

13:19 | 21.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Приходите от хазарт ще достигнат 144 млрд. долара до 2011 г.

Световните приходи от хазартна дейност се очаква да достигнат 144 млрд. долара през 2011 г., като нарастват със средно 7,2% годишно, сочи доклад на PricewaterhouseCoopers.

През миналата година приходите са били 101,6 млрд. долара.

Според PricewaterhouseCoopers покачването в сектора ще бъде задвижено от отварянето на много нови казина и инвестиции във вече съществуващи такива по целия свят.

Ръстът в САЩ до 2011 г. се очаква да е средно 6,7 на сто на година до 79,6 млрд. долара, а в Тихоокеанска Азия прогнозираното увеличение е от 15,7% годишно до 30,3 млрд. долара, с което регионът ще стане вторият по големина казино-пазар в света.

Легалният бизнес, свързан с казина и онлайн залагания в Европа, Близкия Изток и Африка, се очаква да расте с около 1,9% на година, за да достигне 27,8 млрд. долара в края на 2011 г. Хазартните приходи в Канада пък ще се повишават с 11% годишно до 4 млрд. долара. Очакваният растеж в Латинска Америка е до 495 млн. долара от 278 млн. долара за миналата година.

Ръстът в отделни региони би бил и по-голям, ако не съществуваха фактори, ограничаващи развитието му. Въведената строга регулация, забраняваща прехвърлянето на средства между сайтовете за залагания и американските граждани, се очаква да има силно положителен ефект върху базираните в Обединеното кралство онлайн оператори. Бизнесът в Европа като цяло също се очаква да пострада заради ограничения при спортните залагания и нови лицензионни режими.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още