IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Американските индекси в търсене на посока

17:25 | 20.06.07 г.
Американските индекси в търсене на посока
Щатските акции навлязоха в консолидация след силния ръст от миналата седмица. Индексите във вторник се движеха леко под върховете си от петък. Новините не повлияха силно на Wall Street, който игнорира по-лошия от очакванията отчет на Best Buy Co, падащата цена на петрола и намаляващите поръчки за нови домове през май в Щатите.

Доходността при облигациите, които през миналата седмица достигнаха петгодишни върхове, във вторник паднаха под 5.09% от 5.14% в понеделник, но не можаха да помогнат на пазара да вземе някаква посока.

Слаба подкрепа за пазара оказа сделката на подразделението на General Electric Co. - GE Energy Financial Services, което закупи дял от HM Capital Partners LLC за 603 млн. долара. По същото време и акциите на авиационните компании показаха сила, след като анализаторите повишиха рейтинга на US Airways Group Inc.

Индексите бяха леко нестабилни, след като Best Buy им даде основание за притеснения относно потребителските разходи, които може да се окажат по-слаби от очакваното през останалата част на 2007 г. и фискалната 2008, след като компанията за продажба на електроника понижи прогнозите за продажбите си през следващата година.

Best Buy оповести, че печалбата през първото тримесечие е паднала с 18% заради слабите резултати в Китай и нарастващите продажби на нискодоходни продукти като лаптопите. Цената на акциите на компанията падна с 5.3% до 45.48 долара за акция.

Yahoo Inc. получи лек шамар, след като изпълнителният директор Тери Самуел съобщи късно в понеделник, че напуска поста си поради критиките от страна на акционерите заради несправяне с конкуренцията на Google Inc. Цената на акциите падна с 35 цента до 27.77 долара за акция.

В следващите дни основните акценти ще са върху индивидуалните корпоративни резултати на компаниите поради липсата на фундаментални новини с голямо значение за щатската икономика до края на седмицата. Благоприятно влияние на пазара може да окажат и новини за сливания и поглъщания, които са основният фактор за сериозния ръст на индексите от началото на годината.

Техническа картина

Dow Jones

Във вторник Dow не можа да достигне и да тества непосредствената си съпротива на 13 685. Ако в предстоящите сесии реализира пробив, следващите съпротиви са на нивата от 13 805 и 14 000. В непосредствен план подкрепа има при 13 520 и при 13 415. Пробив под последното ще постави на прицел 13 250.



Подкрепа
13 520
13 415
13 250
Съпротива
13 685
13 805
14 000

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 11.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още