IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът падна от 9-месечния си връх поради очаквания за високи запаси

Според проучване на Bloomberg, бензиновите запаси са се повишили с 1,19 млн. барела миналата седмица

16:56 | 20.06.07 г.
Петролът падна от 9-месечния си връх поради очаквания за високи запаси

Петролът падна от най-високата си стойност за последните девет месеца, поради очакванията на инвеститорите данните за бензиновите запаси, които излизат по-късно днес, да покажат увеличение.

Според проучване на Bloomberg, бензиновите запаси са се повишили с 1,19 млн. барела миналата седмица. Цените се повишиха през последните няколко дни, заради несигурната ситуация в Нигерия, където въорежени групи отвлякоха 24-ма петролни работници.

Изглежда днес данните ще бъдат мечи.“, коментира пред Bloomberg Джъстин Фохз от Starsupply Petroleum в Ню Джързи. „Няма да има много движения преди да излязат цифрите“, заяви още анализаторът.

Петролните фючърси с доставка през юли се понижиха с 21 цента, или с 0,3 на сто, до 68,99 долара за барел. Вчера контрактите стигнаха 69,56 долара за барел, което бе най-високата им стойност от 1 септември насам. Бензиновите фючърси с доставка през юли се понижиха със 1,74 цента, или с 0,8 на сто, до 2,2172 долара за галон.

Пазарът на петролните фючърси обикновенно следва бензина през този период на годината, тъй като потреблението на бензин в САЩ, най-големия консуматор на горивото в света, е високо по време на т. нар. „сезон на шофирането“ между юни и септември.

В Лондон сортът Брент също отчете понижение. Фючърсите се понижиха с 54 цента, или с 0,8 на сто, и последно се търгуваха 71,30 долара за барел.

Данните на енергийното министерство на САЩ за състоянието на бензиновите и петролните запаси излизат в 17:30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още