IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Токио си създава свой Манхатън

Точното място за изграждането на центъра още не е избрано, но като предложениe се разглежда районът около старата токийска гара

09:46 | 20.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Токио си създава свой Манхатън

Японските власти са взели решение за създаването в Токио на район за финансисти от цял свят, подобен на нюйоркския Манхатън и на Лондонското сити, съобщи РИА Новости, позовавайки се на японския вестник Йомиури.

Идеята е одобрена от правителствения Комитет за възраждане на Токио, а премиерът на страната Шиндзо Абе също е изказал подкрепата си.

"Финансовият пазар е основа на промишлеността и икономиката. Нашата задача е да създадем международен финансов център, който да не отстъпва на Лондон и Ню Йорк. За целта е важно да подобрим инфраструктурата на града", е заявил Абе.

Точното място за изграждането на центъра още не е избрано, но като предложения се разглеждат районът около старата токийска гара и районите Акасака и Ропонги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още