IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Роснефт и Volvo обект на инвеститорски интерес днес

Най-големият производител на нефт в Русия обяви, че печалбата на компанията е намаляла с 25 на сто за първото тримесечие

09:47 | 19.06.07 г.
Роснефт и Volvo обект на инвеститорски интерес днес

Вчера повечето европейски индекси регистрираха понижения. Индексът DJ Stoxx 50, включващ 50-те най-големи европейски компании, се понижи с 0,37 на сто, или 14,96 пункта, до 3 976 пункта. Широкият DJ Stoxx 600 загуби 0,4 на сто и затвори при ниво от 397,87. Индексът Euro Stoxx 50, бенчмарк за 13-те страни, използващи еврото, регистрира спад от 0,5 на сто и затвори на ниво от 4 530,22.

Един от малкото индекси на Стария континент, които регистрираха повишение, бе немският DAX, който спечели 0,07 на сто и привърши вчерашната сесия при ниво от 8 036 пункта.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Bilfinger Berger AG (GBF GY): Втората по големина строителна компания в Германия може да се откаже от развитие на щатския пазар, тъй като не успя да заеме добри позиции чрез придобиването на някоя местна компания, предаде Financial Times Deutschland, цитирайки изпълнителния директор на Bilfinger Хърбърт Боднър. Вчера книжата на групата загубиха 7 евроцента, или 0,1 на сто, и последно се търгуваха на 71,73 евро за акция.

Linde Group (LIN GY): Най-големият производител на индустриални газове в света обяви, че е закупил мажоритарен дял в алжирското предприятие Nationale de Gaz Industriels с цел разширяване на бизнеса си в Африка. Вчера акциите на Linde се повишиха с 1,8 евро, или 2,2 на сто, до 84,10 евро.

RdB SpA (2179Z IM): Компанията, която се занимава с производство на строителни материали, ще започне да се търгува в сегмент „Star“ на италианската фондова борса от днес.

Royal Ahold NV (AH NA): Датската компания, собственост на Stop & Shop и на търговската верига Giant, обяви, че ще потърси потвърждение от акционерите си да продаде щатското си подразделение Foodservice. Clayton Dubilier & Rice Inc. и Kohlberg Kravis Roberts & Co. се съгласиха да закупят Foodservice за 7,1 млрд. долара. Акциите се повишиха вчера с 5 евроцента, или 0,5 на сто, до 9,87 евро.

ОАО Роснефт (ROSN RM): Най-големият производител на нефт в Русия обяви, че печалбата на компанията е намаляла с 25 на сто за първото тримесечие. Като причина за спада бяха обявени високите данъци върху износа, както и слабият долар. Нетната печалба намаля до 602 млн. долара от 802 млн. долара за първото тримесечие на 2006. Акциите на Роснефт вчера се понижиха с 0,3 на сто до 209,54 рубли за ценна книга на фондовата борса в Москва.

Solaria Energia y Medio Ambiente SA (SLR SM): Днес стартира търговията с акциите на компанията, която успя да набере 222 млн. евро при първично публично предлагане по-рано тази година.

Volvo AB (VOLVB SS): Вторият по големина производител на камиони в Европа ще бъде домакин на конференция за инвеститори и анализатори в Гьотенбург, Швеция. Последно акциите на Volvo се повишиха с 1 на сто до 145,5 крони за акция на борсата в Стокхолм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още