IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Издателят на FT планира съюз с GE за закупуването на Dow Jones

Двете компании обсъждат вариант, при който бизнес каналът на GE - CNBC, Financial Times и Dow Jones може да се обединят в джойнт венчър

12:00 | 18.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Издателят на FT планира съюз с GE за закупуването на Dow Jones
Щатският конгломерат General Electric и издателят на Financial Times - Pearson PLC, водят преговори за съвместна оферта за придобиване на Dow Jones, съобщи АФП, позовавайки се на Wall Street Journal.

Двете компании обсъждат вариант, при който бизнес каналът на GE - CNBC, Financial Times и Dow Jones може да се обединят в частен джойнт венчър, пише изданието, цитирайки запознати анонимни източници.

GE и Pearson ще имат равни дялове в новата компания, а фамилията Банкрофт, която контролира Dow Jones, ще притежава миноритарен дял.

Преговорите между GE и Pearson може да се окажат алтернатива на офертата за Dow Jones на 5 млрд. долара от страна на News Corp.

Според Wall Street Journal съюзът между GE и Pearson ще има силно присъствие в световен мащаб в сектора на бизнес новините и финансовата информация.

Освен WSJ, FT и CNBC, алиансът ще притежава финансовия седмичник Barron, 50 на сто от списание Economist, както и дялове в бизнес издания в Русия, Франция, Южна Африка и Индия. Сред активите на компанията ще бъдат още Dow Jones Newswires, Factiva и контролен пакет в Interactive Data Corp.

Сред потенциалните конкуренти на News Corp. са още интернет компания, група от Wall Street и групата, която притежава най-големите ежедневници във Филаделфия, а синдикатът, който представлява 2 000 служители на Dow Jones, се свърза и с милиардерите Уорън Бъфет и Рон Бъркъл с цел да спаси издателя на WSJ от Рупърт Мърдок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още