IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

PSA ще прави евтин автомобил в Русия

Инвестицията от френска страна в този проект е около 250 млн. евро, а в завода ще се сглобяват 75 000 автомобила на година

16:09 | 13.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
PSA ще прави евтин автомобил в Русия

Френската група PSA Peugeot Citroen, която в края на миналата седмица подписа договор за строеж на свой завод в Русия, ще монтира в него евтин автомобил, чиято цена няма да надхвърля 7500 – 8000 евро, съобщи Automedia.bg.

Информация за това дава руският вестник Ведомости, като се позовава на шефа на PSA, Кристиан Стрейф. „Ще следваме тенденциите на развитие на местния пазар. По моя представа автомобилът който ще правим тук няма да бъде голям и ще излиза под марката Peugeot или Citroen, заявява Стрейф.

Инвестицията от френска страна в този проект е около 250 млн. евро, а в завода ще се сглобяват 75 000 автомобила на година. Според думите на Стрейф в проекта освен PSA може да участва и друг автомобилен производител, но не засега не се уточнява кой.

Според експерти Peugeot Citroen може да си сътрудничи с някой от руските производители или с друг чуждестранен производител, който има мощности в Русия. Целта е да се икономисат средства за логистика и производствени мощности.

Появиха се информации, че в Русия PSA ще сглобява моделите Citroen C4 и Peugeot 307.

След като се заговори за евтин модел, специалистите не изключват възможността там да се сглобява и седанът Peugeot 206, който сега се произвежда в Иран и се радва на изненадващо високо търсене в някои страни от Източна и Централна Европа.

Ако този автомобил се сглобява в Русия, неговата стойност ще се намали още повече и може да го направи пряк конкурент на евтини модели като Lada Priora и Renault Logan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още