IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Arcelor Mittal и Lufthansa във фокуса на инвеститорския интерес днес

В центъра на вниманието ще бъдат още Alitalia, DaimlerChrysler и испанската Inditex

09:33 | 12.06.07 г.
Arcelor Mittal и Lufthansa във фокуса на инвеститорския интерес днес

Индексът Dow Jones Stoxx 600 прибави 1% вчера и затвори при нива от 388,88 пункта. Dow Jones Stoxx 50, включващ 50-те европейски компании с най-голяма пазарна капитализация, се повиши с 0,8 на сто и затвори на ниво от 3 887,54 пункта. Бенчмаркът за 13-те страни, използващи еврото - Euro Stoxx 50, спечели 0,9 на сто и приключи вчерашния ден при нива от 4 415,50 пункта.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Actelion Ltd. (ATLN SW): Швейцарската фармацевтична компания обяви, че европейската комисия е одобрила продажбата на лекарството Tracleer за лечение на язва и системна склероза. Вчера акциите на Actelion се понижиха с 5 сантима, или 0,1 на сто, до 53 швейцарски франка.

Alitalia SpA (AZA IM): Днес, след края на търговския ден, ще се състои среща на борда на директорите на италианския превозвач. Акциите на Alitalia се понижиха с 0,6 на сто вчера и последно се разменяха за 78,6 евроцента за акция.

Arcelor Mittal (MT NA): В Амстердам ще се състои днес годишното Общо събрание на акционерите на компанията. Вчера акциите на стоманения производител се повишиха с 1 евро, или 2,2 на сто, и затвориха при 46,50 евро за ценна книга.

DaimlerChrysler AG (DCX GY): Популярните леки автомобили Smart small-car са донесли загуба на компанията от почти 3,9 млрд. евро за периода между 2003 и 2006 г., съобщи немският вестник Handelsblat, цитирайки неофициални документи на DaimlerChrysler. Вчера акциите се повишиха с 1,46 евро, или 2,3 на сто, до 66,31 евро за ценна книга.

Deutsche Lufthansa AG (LHA GY): Втората по големина европейска самолетна компания ще обяви днес данните си за трафика за месец май. За април броят на пасажерите е нараснал с 6,2 на сто, след като повече хора са започнали да летят до различни дестинации в Европа и в САЩ. Акциите се повишиха последно с 49 цента (2,5 на сто) и затвориха при нива от 20,13 евро за акция.

Inditex SA (ITX SM): Очаква се най-голямата верига магазини за продажба на дрехи в Европа  да обяви на 13 юни, че печалбата й за първото тримесечие се е увеличила, след като компанията отвори значителен брой магазини извън Испания. Вчера акциите се търгуваха за 44,88 евро или с 1,2 на сто по-високо, отколкото в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още