IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ABN Amro и ThyssenKrupp обект на инвеститорски интерес днес

Най-големият производител на луксозни автомобили в света - BMW, обяви, че може да разшири партньорството си с Mercedes

09:57 | 11.06.07 г.
ABN Amro и ThyssenKrupp обект на инвеститорски интерес днес

Индексът Dow Jones Stoxx 600 се понижи с 0,1 на сто до 385,09 пункта в петък. Dow Jones Stoxx 50 се повиши с 0,1 на сто до 3 855,36 пункта. Индексът на 13-те страни от еврозоната - Euro Stoxx 50, се понижи с 0,1 на сто до 4 376,42 пункта.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

ABN Amro Holding NV: От Bank of America Corp. критикуваха скоростта, с която холандският съд блокира сделката за придобиване на подразделението LaSalle на ABN Amro, съобщи вестник Sun-Times в Чикаго. Говорители на американската банка казаха, че решението е било „шокиращо“ и изказаха съмнения относно процеса на вземането му. От банката критикуваха най-много факта, че решението е било взето много бързо след изслушването на аргументите от съда. На сесията в петък акциите на ABN Amro се понижиха с 12 евроцента, или с 0,3 на сто до 35,23 евро за акция.

Air France-KLM Group (AFA NA): Най-голямата авиокомпания в Европа обяви, че може скоро да придобие други компании, съобщи немското списание WirtschaftsWoche. За последно акциите се повишиха с 7 цента, или с 0,2 на сто, до 34,94 евро за акция.

Bayerische Motoren Werke AG (BMW GY): Най-големият производител на луксозни автомобили в света - BMW, обяви, че може да разшири партньорството си с Mercedes на DaimlerChrysler AG, съобщи немското списание WirtschaftsWoche, цитирайки шефът на отдел продажби и маркетинг Майкъл Ганал. От списанието не уточниха обаче как двете компании ще работят заедно. В петък акциите на BMW се понижиха с 29 цента, или с 0,6 на сто, до 46,81 евро за ценна книга.

Deutsche Telekom AG (DTE GY): Днес във Вашингтон ще има демонстрации срещу немския телеком. От профсъюза на работниците в комуникациите в САЩ ще апелират за интервенция от страна на Анжела Меркел да предотврати плануваните понижения на заплатите във фирмата. Акциите на най-голямата телефонна компания в Европа се понижиха с 6 цента, или с 0,4 на сто, до 13,69 евро за акция.

Eni SpA (ENI IM): Четвъртата по големина европейска петролна компания, която оперира петролното находище Дарковин в Иран обяви, че ще има почти тройно увеличение на добива от находището до 2007 г. В петък акциите на Eni останаха непроменени и последно се търгуваха на 26,33 евро за ценна книга.

Royal Dutch Shell Plc (RDSA NA): От най-голямата петролна компания в Европа заявиха, че биха сътрудничили при развиването на петролното находище Щокман в Русия, ако бъдат поканени. Говорител на държавната Газпром заяви, че това не е много вероятно да се случи. На последната сесия акциите се повишиха с 23 евроцента, или с 0,8 на сто, до 28,68 евро.

ThyssenKrupp AG (TKA GR): Най-големият производител на стомана в света заяви, че се интересува от закупуването на дялове от U.S Steel Corp. или от руската ОАО Северстал, предаде Интерфакс.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още