IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бил Гейтс най-после се дипломира

Студентският вестник на университета – Harvard Crimson, го е определил като най-успелият незавършил ученик

18:16 | 08.06.07 г.
Бил Гейтс най-после се дипломира

Днес Бил Гейтс завърши бакалавърската си степен и получи диплома от Харвард. Преди 32 години най-богатият човек на планетата прекъсна образованието си в престижното учебно заведение и основа Microsoft.

В речта си Бил Гейтс, който от години е виден филантроп, подтикна класа на завършилите бакалаври от випуск 2007 г. на Харвард да направят опит да премахнат неравенството в света.

Гейтс започна речта си с думите: „Винаги съм искал да кажа това: Татко, обещах ти, че един ден ще се върна и ще завърша Харвард“.

През 1975 г. Гейтс напуска Харвард, за да започне да работи над компанията си, която се превръща в най-големия производител на софтуер в света. Миналата година милиардерът обяви, че ще престане да работи в Microsoft, за да отдели повече време на благотворителната фондация Бил & Мелинда Гейтс, която той управлява заедно с жена си. До момента фондацията е успяла да набере 33 млрд. долара.

В речта си Гейтс на шега отбеляза, че студентският вестник на Харвард – Harvard Crimson, го е определил като най-успелият незавършил ученик.

От тези, на които е дадено много, много се очаква“, коментира желанието си да се занимава с филантропия Гейтс. „Когато човек осмисли колко много е дадено на всички в този двор (на университета), почти не съществува лимит на това, което светът може да иска от нас“, продължи милиардерът.

Гейтс изнесе речта си пред няколкостотин студенти, завършили Харвард тази година, и техни роднини в Tercentenary Theatre в кампуса на Харвард.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още