IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се понижи след преминаването на циклона Гону

Технически проблеми могат да бъдат причина за повишение на цените на бензина в САЩ

09:20 | 08.06.07 г.
Петролът се понижи след преминаването на циклона Гону

Фючърсите на лекия суров петрол се понижиха тази сутрин след окуражителните данни, че тропическият циклон Гону, който мина през Оман, няма да има негативен ефект върху доставките на петрол от Близкия Изток.

След като засегна крайбрежията на Оман и Иран, циклонът отслабна. Въпреки по-слабия й характер, бурята беше причина за смъртта на 28 души в двете страни, предаде AP.

„Пазарите претърпяват корекция, след като вчера се повишиха заради опасенията, че циклонът ще затрудни петролните доставки в Залива“, коментира Тони Рейгън, енергиен консултант от Nexant Inc, цитиран от Bloomberg.

Фючърсите на суровия петрол с доставка през юли се понижиха с 35 цента, или с 0,5 на сто, до 66,58 долара за барел. Вчера договорът се повиши с 97 цента (1,5%) до 66,93 долара за барел, което бе най-високата цена на фючърсите от 7 септември насам.

Лондонският сорт Брент се понижи с 44 цента, или с 0,6 на сто, до 70,78 долара за барел.

Гону беше най-силната буря, която е минавала през Арабския полуостров поне от 1945 г., когато е започнало събирането на данни. По-рано тази седмица циклонът Гону беше в категория 5 по скалата на Сафи-Симпсон. Въпреки силата си обаче бурята не засегна петролните съоръжения в залива Оман.

Технически проблеми могат да бъдат причина за повишение на цените на бензина в САЩ. Вчера компаниите за преработка на петрол Delek U.S. Holdings Inc. и Marathon Oil Corp. съобщиха за технически проблеми в няколко свои рафинерии.

Договорите за доставка на бензин през юли се понижиха с 1,27 цента, или с 0,6 на сто, тази сутрин до 2,18 долара за галон (1 галон = 3,78 литра).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още