IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Какви странности крият топ играчите на Wall Street?

Акула, която "пази" офиса от поставката си, пълна с формалдехид, е само една от чудатостите на топ инвеститор

14:09 | 02.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Какви странности крият топ играчите на Wall Street?
Не е тайна, че топ играчите на Wall Street печелят купища пари. Това, което обаче не е чак толкова известно, са техните индивидуални особености, пише списание Forbes.

Основателят и мениджър на хедж фонда SAC Capital Partners Стивън Коен например купува правата за направените му снимки, преди те да бъдат публикувани където и да било. Чудатостите му не приключват с това. 50-годишният Коен работи в офис, "пазен" от 4-метрова тигрова акула, поставен във формалдехид. Във фоайето е поставена репродукция на скулптурата "Аз" на британския склуптор Марк Куин, направена от замразената кръв на Куин.

Човек трудно може да си представи как нарушава споразумение за конфиденциалност със SAC, коментира изданието.

Луис Бейкън, който управлява четири хедж фонда, притежава собствен ловен остров, разположен на изток от Лонг Айлънд. На острова, който е струвал на Бейкън 11 млн. долара, има резерват с площ 435 акра, където инвеститорът организира традиционен английски лов.

Тези инвеститори обаче се нуждаят от някой, който да се грижи за имотите им край морето, яхтите и частните самолети. "Милиардерите, за които работя, не искат да пипат парите си - те искат някой да се занимава с нещата им", коментира Дейвид Пофъм от Jeanne Baker Realty във Флорида - агенция, в която са регистрирани някои от най-скъпите крайбрежни недвижими имоти.

Пиер Лагранж, мениджър на GLG Partners, пък има дом в Оксфордшир, кръстен от пресата "умален вариант на Бъкингамския дворец", а предпочитаният начин за декорация на жилищата на топ Wall Street инвеститорите включва скъпи произведения на изкуството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още