IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авиокомпаниите - обект на интерес на европейските пазари днес

Най-голямата фармацевтична компания във Франция -Sanofi, ще може да продава лекарството Xyzal на американския пазар

09:34 | 30.05.07 г.
Авиокомпаниите - обект на интерес на европейските пазари днес

Вчера индексът Dow Jones Stoxx 600, включващ най-големите компании в Европа, се повиши с 0,2 на сто до 394,39 пункта. Индексът DJ Stoxx 50 прибави 0,2 на сто към стойността си и привърши вчерашната сесия на ниво от 3 915. Бенчмаркът за 13-те страни, използващи еврото - Euro Stoxx 50, се повиши с 0,3 на сто и затвори на 4 474 пункта.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Air Berlin Plc (AB1 GY): Третият по големина нискотарифен превозвач в Европа ще обяви финансовите си резултати за първото тримесечие. Компанията може да обяви по-голяма загуба от предварителните очаквания, според 9 анализатора, запитани от Bloomberg. Вчера акциите на Air Berlin се покачиха със 17 евроцента, или 0,9 на сто, до 18,27 евро за брой.

Air France-KLM Group (AF FP): Най-голямата европейска авиокомпания ще стане част от френския индекс CAC 40 на 18 юни. Вчера акциите се търгуваха за последно на 37,2 евро, или с 1 на сто по-високо от стойността им при отварянето на пазара.

Alitalia SpA (AZA IM): Компаниите TPG Inc., MatlinPatterson Global Advisers LLC и Mediobanca SpA обявиха вчера след затварянето на пазара, че няма да отправят обща оферта за закупуването на държавния дял в италианския авиопревозвач. Акциите на Alitalia се търгуваха без особена промяна вчера на 85,58 цента за брой.

Befimmo SCA (BEFB BB): Втората по големина компания, инвестираща в недвижимо имущество в Белгия, потвърди, че ще премести офис сградите си в периферията на Брюксел. Вчера акциите на компанията паднаха с 1,78 евро, или 2,1 на сто, до 84,10 евро за брой.

Iberia Lineas Aereas de Espana SA (IBLA SM): Днес ще се състои годишната среща на акционерите на най-голямата испанска авиокомпания. Iberia очаква предложение за сливане от страна на TPG Inc. Акциите на испанския превозвач останаха без особена промяна вчера и последно се разменяха за 3,69 евро.

Intesa Sanpaolo SpA (ISP IM): Втората по големина италианска банка по активи ще отправи оферта за закупуване на мажоритарния дял в турската Oyak Bank AS. Това съобщиха от базираната в Милано банка вчера след края на сесията. Акциите затвориха на 5,66 евро или с 0,1 на сто по-ниско.

Sanofi-Aventis SA (SAN FP): Най-голямата фармацевтична компания във Франция ще може да продава лекарството Xyzal на американския пазар. Новият медикамент е предназначен за деца и възрастни с алергии. Вчера акциите на Sanofi се понижиха с 40 евроцента, или 0,6 на сто, до 70,52 евро за брой.

Telekom Austria AG (TKA AV): Най-големият телефонен оператор в Австрия ще проведе годишната си среща на акционерите днес. През миналия месец телекомът обяви първата си загуба от три години насам. Като причина за това бяха посочени инвестициите на компанията в югоизточноевропейските пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още