IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Alcan отхвърли офертата за придобиване на Alcoa

Акциите и на двете компании поскъпнаха след края на редовната сесия, като тези на Alcan добавиха 3% към стойността си до 83,40 долара

10:35 | 23.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Alcan отхвърли офертата за придобиване на Alcoa

Alcan Inc. отхвърли офертата за придобиване на стойност 27,6 млрд. долара от конкурентния производител на алуминий Alcoa Inc., съобщи Ройтерс. От канадската компания са заявили, че водят преговори с трета страна.

Според Alcan предложението на Alcoa не отразява адекватно стойността на активите на Alcan, стратегическите й възможности и изгледите за растеж.

Акциите на Alcan затвориха на ниво от 81,03 долара за брой на NYSE - доста над предложените от Alcoa 58,60 долара на акция плюс по 0,4108 от акциите на Alcoa, което оценява книжата на Alcan на 75 долара.

Акциите и на двете компании поскъпнаха след края на редовната сесия. Тези на Alcan добавиха 3% към стойността си до 83,40 долара, а на Alcoa се повишиха с 2,7 на сто до 40 долара.

Изпълнителният директор на Alcan Дик Евънс е заявил пред Ройтерс след обявяването на новината, че компанията води преговори с други страни, без обаче да уточнява кои са те.

Според Alcoa предложената цена за Alcan е балансирана и достатъчна. От компанията са отказали да коментират какво ще предприемат сега.

Акциите на Alcan се повишиха с около 30 на сто след обявяването на офертата на Alcoa по-рано този месец. Според някои анализатори ще има и други оферти за закупуване на канадската група.

Alcan и Alcoa водят преговори за сливане от 2 години, но без да успеят да стигнат до споразумение. Според експерти в сектора, ако се слеят, двете компании ще контролират около 70 на сто от пазара на алуминий за самолетостроенето, което означава, че евентуалното им обединение може да се превърне в обект за разследване от органите по конкуренцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:36 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още