IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се понижи вчера поради спекулации за високи запаси в САЩ

Според проучване на Bloomberg бензиновите запаси в САЩ ще се увеличат за трета поредна седмица с 1,2 млн. барела

10:26 | 23.05.07 г.
Петролът се понижи вчера поради спекулации за високи запаси в САЩ

Петролът отчете значително понижение вчера след спекулациите, че бензиновите и петролните запаси в САЩ са се повишили.

Според проучване на Bloomberg бензиновите запаси в страната ще се увеличат за трета поредна седмица с 1,2 млн. барела поради факта, че рафинериите са повишили производителността си. Петролните запаси са вече над средното си ниво за тази година, като те нараснаха за пета поредна седмица.

Днес министерството на енергетиката в САЩ ще обяви седмичните данни за бензиновите и петролните запаси.

Имаме достатъчни запаси на суров петрол и това е, което задържа цените на петрола ниски“, коментира Марк Уегънър от Excel Futures Inc.

Към момента фючърсите с доставка през юли са на нива от 65,65 долара за барел. Вчера договорът падна с 1,36 долара, или с 2 на сто, до 65,51 долара за барел, което бе най-големият спад на „черното злато“ за последните 6 седмици.

Търгуваният в Лондон сорт Брент с доставка през юни е на ниво от 69,97 долара за барел, или с 45 цента по-високо от стойността му вчера.

Търсенето на бензин в САЩ достига рекордни стойности през периода април – септември, когато много американски семейства започват да пътуват. Според проучване на компанията ААА 38,3 млн. американци ще пътуват 50 или повече мили през съботата и неделята след Memorial Day, което е с 1,7 на сто повече от миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още