IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Axel Springer и Heidelberg Cement Ag обект на интерес днес

Най-големият издател на вестници в Европа - Axel Springer, и компанията PubliGroupe SA обявиха, че ще придобият заедно Zanox.de AG за 214,9 млн. евро

09:37 | 23.05.07 г.
Axel Springer и Heidelberg Cement Ag обект на интерес днес

Вчера европейските пазари се задържаха стабилни и отчетоха само минимални промени. Индексът Dow Jones Stoxx 50 загуби 0,2 на сто до 3897,35 пункта. Бенчмаркът Euro Stoxx, отразяващ компаниите в страните от еврозоната, се повиши с 0,1 на сто и затвори при стойности от 4469,88 пункта.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Aegon NV (AGN NA): Вторият по големина застраховател след ING в Холандия, ще организира втората си годишна среща с анализатори днес. Вчера акциите се повишиха с 9 евроцента, или с 0,6 на сто, до 15,35 евро за ценна книга.

Axel Springer AG (SPR GY): Най-големият издател на вестници в Европа и компанията PubliGroupe SA обявиха, че ще придобият заедно Zanox.de AG за 214,9 млн. евро. Вчера книжата на Axel се понижиха с 85 евро цента и затвориха на ниво от 132,50 евро за акция.

Enel SpA (ENEL IM): Изпълнителният директор на компанията Флувио Конти ще говори на пресконференция днес на темата слънчева енергия. Вчера акциите на компанията паднаха с 3,4 цента до 8,4 евро за ценна книга.

Mediobanca SpA (MB IM): Основните инвеститори в най-голямата инвестиционна банка в Италия ще гласуват днес за създаването на Надзорен съвет на банката. Книжата се понижиха с 10 цента, или с 0,6 на сто, до 17,4 евро за ценна книга.

Hannover Re (HNR1 GY): Standard & Poor's подобриха кредитния рейтинг на Hannover на „стабилен“ от „отрицателен“ преди това. От S&P посочиха като причина за подобряването на кредитната надеждност добрите операции на компанията. Рейтингът на S&P на компанията е „АА-“. Акциите на компанията се понижиха със 17 цента до 36,54 евро.

HeidelbergCement AG (HEI GY): Най-големият производител на цимент в Германия ще се опита да събере 500 млн. евро чрез продажба на акции, за да финансира плановете си да придобие английската компания Hanson Plc. Ако HeidelbergCement успее да придобие Hanson, това ще бъде най-голямата такава сделка в строителната индустрия. 4.4 млн. акции ще бъдат продадени за 114 евро всяка. Вчера книжата на HeidelbergCement се понижиха с 12 евро цента до 118,25 евро за ценна книга.

Zurich Financial Services AG (ZURN VX): Най-големият застраховател в Швейцария ще организира пресконференция „денят на инвеститорите“ днес, където ще се дискутира бъдещата стратегия на компанията. Акциите се повишиха с 2,25 франка, или с 0,6 на сто, и затвориха при 388 франка за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:39 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още