IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

DaimlerChrysler и France Telecom обект на инвеститорски интерес днес

Изпълнителният директор на France Telecom Дидие Ломбар съобщи, че компанията ще се разширява в развиващите се пазари

09:48 | 22.05.07 г.
DaimlerChrysler и France Telecom обект на инвеститорски интерес днес

Широкият индекс DJ Stoxx 600, включващ 600-те най-големи европейски компании, се понижи с 0,2 на сто до 393,36 пункта. По-тесният DJ Stoxx 50 загуби 0,3 на сто и затвори при нива 3 905,70 пункта. Euro Stoxx, бенчмаркът за 13-те страни, използващи еврото, падна с 0,3 на сто до 4 465,54.

Споменатите по-долу компании имат потенциал за по-големи ценови движения днес поради характера на новините, свързани с тях:

Atlantia SpA (ATL IM): Министърът на обществените поръчки Антонио ДиПиетро и изпълнителният директор на Atlantia Джовани Кастелучи ще изнесат пресконференция в Рим. Акциите на най-голямата европейска компания за опериране и поддръжка на магистрали се повишиха вчера с 0,34 евро, или 1,4 на сто, до 25,75 евро за ценна книга.

Bavaria Industriekapital AG (B8A GY): Немската инвестиционна компания съобщи, че печалбата й за първото тримесечие се е увеличила повече от три пъти в резултат на рекордните сделки за придобивания е Европа през миналата година. Печалбата се е увеличила до 41,7 млн. евро от 12,5 млн. евро за първото тримесечие на 2006 г. Продажбите се се удвоили до 94,4 млн. евро. Вчера акциите на Bavaria се повишиха с 30 евроцента, или 0,6 на сто, до 52,8 евро за ценна книга.

JCDecaux SA (DEC FP): От рекламната компания съобщиха, че са спечелили 14-годишен договор в Рогаланд, Норвегия. Вчера акциите скочиха с 13 евроцента, или 0,6 на сто, до 23,39 евро за ценна книга.

DaimlerChrysler AG (DCX GR): Щатският производител на автомобили Chrysler, който вече не е част от DaimlerChrysler AG, съобщи, че мениджърът по продажбите Питър Розенфелд ще напусне компанията през следващия месец. Според изказване на Розенфелд, той напуска компанията по лични причини. Вчера книжата на DaimlerChrysler се повишиха с 0,8 евро, или 1,3 на сто, до 65 евро за акция.

France Telecom SA (FTE FP): Изпълнителният директор на компанията Дидие Ломбар съобщи на годишното общо събрание на телекома, че компанията ще се разширява в развиващите се пазари, като ще търси да закупи местни компании и да спечели лицензи за мобилни оператори. Според Ломбар тези пазари предлагат значителни възможности за ръст, които френският пазар не може да предложи. Акциите на комуникационната компания паднаха вчера с 0,13 евро, или 0,6 на сто, до 21,8 евро за акция.

Immoeast AG (IEA AV): Австрийската компания за недвижимо имущество, която фокусира дейността си в Източна Европа, ще обяви детайлите от продажбата на акции днес. Компанията продаде 278 млн. нови акции от началото на май, за да финансира своето разрастване на Балканите, в Украйна и Русия. Вчера книжата на компанията се понижиха с 3,1 на сто до 10,26 евро за ценна книга.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още