IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатският пазар прекъсна ралито си от сряда заради поскъпващия петрол

16:36 | 18.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Щатският пазар прекъсна ралито си от сряда заради поскъпващия петрол
Голяма част от щатските акции в четвъртък се търгуваха на по-ниски нива от сряда, след като инвеститорите консолидираха част от силните покачвания от предходната сесия и внимателно наблюдаваха покачващите се цени на петрола.

Петролът прескочи границата от 64 долара за барел на база на засилващото се търсене на бензин на прага на летния сезон, който се характеризира с масово използване на личните автомобили в САЩ. Покачващите се цени на черното злато спомогнаха за поскъпването на акциите на един от основните компоненти на Dow Jones - Exxon Mobil Corp., който помогна на индекса да изскочи над вчерашното си най-високо ниво и да постави четиридесет и петия си рекорд от 23 октомври 2006 година насам.

От друга страна Caterpillar Inc. беше акцията, която поведе част от сините чипове в посока надолу в ранните часове на търговия на американския пазар, след като загуби 1,45% от капитализацията след понижаване на рейтинга й от страна на Stifel Nicolaus от „buy” на „hold” на база на задаващите се лоши новини за потребителските разходи, които могат да окажат натиск върху чувствителните на икономически данни акции.

Водач на "биковете" в четвъртък беше Alliance Data Systems Corp., която добави цели 24,68% върху цената на вчерашното си затваряне. Движещата сила тука се оказа съгласието на Blackstone Group LP да закупи Alliance Data Systems Corp. Собствениците на компанията ще получат по 81,75 долара за всяка своя акция, което е 30% повече от затварянето в сряда.

Масовите покупки на акции от страна на частни лица вече силно обърква инвеститорите и им създава трудности при намирането на следващата мишена за инвестиране. Резултатът е силно рали въпреки ясните технически сигнали за надцененост на пазара.

Техническа картина

Dow Jones

В четвъртък, както и в сряда, Dow първоначално тръгна в отрицателна посока, като достигна подкрепата на нивото от 13447, която не можа да пробие, след това обърна и пое нагоре, като успя да пробие съпротивата на върха от предходния ден, достигна ново рекордно ниво от 13512 и завърши малко под затварянето на предходния ден на нивото от 13471. Нивата, които може да окажат съпротива в посока нагоре, са 13 512, 13560 и 13646. В обратна посока нивата на подкрепа се намират на нивата от 13 447, 13 363 и 13 207. Техническите индикатори все още остават в екстремни нива, затова пазарните участници трябва да следят внимателно поведението на пазара и да очакват евентуални движения в обратна посока.

Подкрепа

13 477

13 363

13 207

Съпротива

13 512

13 560

13 646


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още