IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Въпреки скъпия бензин повече американци ще пътуват за предстоящите празници

38,3 млн. американци ще пропътуват поне 50 мили по време на уикенда преди Memorial Day, което е с 1,7 на сто повече от миналата година

10:11 | 17.05.07 г.
Въпреки скъпия бензин повече американци ще пътуват за предстоящите празници

Въпреки рекордно високите цени на бензина за САЩ – над 3 долара за галон (1 галон е 3,78 литра) в някои части на страната, повече американци ще пътуват по време на уикенда преди Memorial Day (последния понеделник на май) в сравнение със същия период на миналата година. Това показа проучване на агенцията AAA, цитирано от Associated Press.

Хората ще се опитат да стоят по-близо до вкъщи и ще пътуват на по-кратки дестинации, според анкетата.

Разходите за пътуване на щатските домакинства за празника се очаква да възлязат на 600 млн. долара.

38,3 млн. американци ще пропътуват поне 50 мили по време на уикенда преди Memorial Day, което е с 1,7 на сто повече от миналата година. В проучването участваха над 2000 човека от цялата страна.

Високите цени на бензина и по-скъпите ваканционни пакети няма да спрат американците от екскурзии за празника тази година“, коментира Сандра Хюс от AAA.

Средната цена на безоловния бензин в САЩ е 3,10 долара за галон.

Високите цени на бензина все пак са станали причина повече американци да пътуват със самолет - 4,4 млн. души са избрали да пътуват по въздуха, или ръст от 1 на сто.

Цените на суровия петрол на международните пазари се задържат високи. Сортът Брент, търгуван в Лондон, остана над 68 долара и към момента фючърсите с доставка през юни се разменят за 68,30 долара за барел.

Суровия петрол, търгуван в САЩ – WTI Crude, се понижи леко от вчера, когато юнските фючърси стигнаха стойности от 63,25 долара за барел. Към 10 часа българско време договорите с доставка през юни се разменяха за 62,68 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още