IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КВС получи разрешение за покупката на 70% от сръбската A Banka

За останалите 30% КВС възнамерява да отправи търгово предложение

16:21 | 16.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
КВС получи разрешение за покупката на 70% от сръбската A Banka
Белгийската финансова група КВС е получила резрешение от регулаторните органи в Сърбия за покупката на мажоритарния дял от сръбската A Banka, гласи съобщение на сайта на КВС. В началото на годината КВС постигна споразумение със сегашните собственици на банката за покупката на 70% от капитала на банката.

За останалите 30% КВС възнамерява да отправи търгово предложение, като се очаква утре да получи разрешение за това от сръбската Комисия по ценни книжа. От белгийската компания не споменават каква е цената на сделката.

Сръбската A Banka (бившата Alco Bank) е създадена през 1996 година в Белград, като дейността й е била насочена основно към корпоративното банкиране. През последните няколко години банката развива и банкирането на дребно, което към момента съставя 21,7% от кредитния й портфейл и 32,43% от клиентските депозити.

В A Banka към работят 356 души. Банката разполага с 18 клона и 26 под-клона в почти всички по-големи сръбски градове. По последни данни A Banka има активи в размер на 41 млн. евро и нетна печалба от 1,6 млн. евро.

Белгийската финансова групировка КВС приключи първото тримесечие на тази година с консолидирана нетна печалба от 997 млн. евро, което представлява повишение от 1,7% на годишна база. Общите приходи на групата са в размер на 3,31 млрд. евро, или с 2,7% повече от съответния период на миналата година.

В началото на тази година КВС придоби 70% от капитала на ЗПАД ДЗИ са сумата от 185 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още