IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Швейцария разследва BAE Systems за пране на пари

През последните месеци BAE е обект на обвинения в корупция и се разследва дейността на компанията в Чехия, Румъния, Чили, Катар, Южна Африка и Танзан

10:19 | 14.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Швейцария разследва BAE Systems за пране на пари

Швейцарските власти разследват най-голямата отбранителна компания във Великобритания - BAE Systems, за пране на пари, съобщи АФП, позовавайки се на The Guardian.

От офиса на главния прокурор на Швейцария са потвърдили пред изданието, че са започнали свое собствено разследване на компанията за предполагаемо пране на пари.

Обхватът на разследването не е бил уточнен, но то е започнало след доклад на швейцарските власти, които следят този вид престъпления.

През последните месеци BAE е обект на обвинения в корупция, като антикорупционните власти във Великобритания разследват дейността на компанията в Чехия, Румъния, Чили, Катар, Южна Африка и Танзания.

Британското Бюро за сериозни измами (SFO) обаче прекрати разследването  за корупция срещу BAE във връзка със сделки със Саудитска Арабия с мотива, че продължаването на разследването може да навреди на националната сигурност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още