IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Автомобилните производители във фокуса на инвеститорския интерес днес

Продажбата на Reuters на Тhomson Corp. ще бъде одобрена тази седмица, съобщиха от Sunday Times

09:56 | 14.05.07 г.
Автомобилните производители във фокуса на инвеститорския интерес днес
Индексът DJ Stoxx 600, включващ 600-те най-големи европейски компании, се повиши с 0,5 на сто до 389,78 пункта по време на търговията вчера. Индексът Euro Stoxx, свързан с компаниите от 13 страни, използващи еврото, се повиши с 0,7 на сто до 4423,07.

Следващите компании могат да бъдат обект на инвеститорски интерес поради характера на новините, свързани с тях.

Allianz SE (ALV GY): Compass Group Plc, най-голямата компания за кейтъринг в света, се съгласи да продаде европейската си част Selecta на Allianz SE за 773 милиона паунда. Акциите на застрахователната компания се повишиха с 41 цента, или с 0,3 на сто до 160,42 евро за акция.

Barclays Bank Plc (BARC LN): Банката се съгласи да закупи дял от 19,9 на сто от Xinhua Trust Investment Co., съобщиха от Shanghai Securities News. Акциите на Barclays се повишиха с 5 пенса до 717 пенса за ценна книга.

DaimlerChrysler AG (DCX GY): Magna International Inc. и Onex Corp. обявиха готовност да закупят 80 на сто от частта Chrysler на DaimlerChrysler. Тази седмица ще излязат и финансовите резултати на немския автомобилен производител. Вчера акциите се повишиха с 1,55 евро, или с 2,6 на сто, до 60,61 евро за ценна книга.

Reuters Group Plc (RTR LN): Продажбата на Reuters на Тhomson Corp. ще бъде одобрена тази седмица от Reuters Founders Shares Co., съобщиха от Sunday Times, което бе и една от последните пречки преди офертата от 8,77 млрд. паунда да бъда финализирана.

Volkswagen AG (VOW GY): Най-големият автомобилен производител в Европа препоръча на акционерите си да отхвърлят офертата за придобиване на Porsche AG от 35,9 млрд. евро. Акциите на Volkswagen AG поскъпнаха вчера до 105,39 евро, което бе увеличение с 0,3 на сто. Акциите на Porsche се понижиха с 10 евро, или с 0,8 на сто, до 1 220,92 евро за акция.

Fiat SpA (F IM): Президентът на най-големия италиански производител Лука Кордео ди Монтеземоло каза, че Fiat не се интересува от Chrysler. Монтеземоло потвърди обаче, че Fiat ще направи поне няколко сделки за придобиване до 2010 г., без да уточнява повече. Акциите на италианския автомобилен производител се повишиха с 0,2 на сто до 20,74 евро за акция.

Ducati Motor Holding SpA (DMH IM): Италианският производител на мотоциклети ще обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на 2007 г. днес. През март от Ducati съобщиха, че компанията ще обяви печалба за първи път от 2003 г. насам. Акциите на италианската компания поскъпнаха с 1,7 на сто до 1,53 евро за ценна книга.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още