IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спад от 58 на сто в печалбата на Deutsche Telekom

Чистата печалба на компанията е паднала до 459 млн. евро за първите три месеца на годината от 1,09 млрд. евро преди година

10:07 | 10.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Спад от 58 на сто в печалбата на Deutsche Telekom
Печалбата на Deutsche Telekom AG - най-голямата телекомуникационна компания в Европа, се е понижила за четвърто поредно тримесечие заради все по-голяма загуба на клиенти към фиксираните телефонни услуги, съобщи Bloomberg.

Чистата печалба на компанията е паднала до 459 млн. евро за първите три месеца на годината от 1,09 млрд. евро преди година. Продажбите са се увеличили с 4,1 на сто до 15,5 млрд. евро. Анализатори очакваха средно печалба от 743 млн. евро при продажби от 15,3 млрд. евро.

За периода групата е загубила близо 600 000 клиента в Германия спрямо по около 500 хил. за всяко тримесечие на миналата година. Компанията в момента реализира план за продажба на активи на стойност 3 млрд. евро за три години, като в същото време обаче е заплашена от евентуална стачка на служителите заради планирани съкращения на работна ръка.

За последните 12 месеца акциите на Deutsche Telekom са се понижили със 7,3 на сто, след като компанията понижи двойно прогнозите си за печалба и загуби пазарен дял от конкуренти като Vodafone Group Plc.

Клиентите на подразделението за мобилни услуги T-Mobile, което развива дейност в 11 европейски страни и в САЩ, са се увеличили с около 2,8 млн. души за тримесечието до общо 109,2 млн.

Продажбите на комбинираното подразделение за фиксирани услуги и интернет са се понижили с 4,2 на сто до 4,94 млрд. евро, тъй като все повече германци се обаждат само от мобилните си апарати и прекъсват фиксираните си линии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още