IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Колебание на щатския пазар преди решението за лихвите

17:33 | 09.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Колебание на щатския пазар преди решението за лихвите
Пазарът започна с понижение вчерашната сесия, без обаче да има конкретен фундаментален катализатор за негативизъм, по-скоро известна предпазливост преди решението за лихвите и от друга страна „умората” на тренда в действителност детерминираха сентимента.

Основните индекси са в процес на повишение вече повече от месец и без наличието на съществени новини, които да инициират нов интерес, не е учудващо желанието на някои инвеститори да редуцират експозицията си и да изчакат по-благоприятни нива за акумулиране на позиции. В противовес на това трябва да се каже, че вчера не липсваха добри новини. Thomson и Reuters потвърдиха намерението си да се слеят в сделка на стойност повече от 17 млрд. долара, а Arcelor Mittal ще предприеме поглъщане на AK Steel за около 4.5 млрд. долара. Винаги такъв тип новини са позитивни за пазара, тъй като предполагат, че бизнесът на компаниите върви достатъчно добре и от друга страна, че вероятно към даден момент обектите на поглъщане или изкупуване са подценени.

Отново на специфично фирмено ниво Hewlett-Packard регистрира нова рекордна 52-седмична стойност, след като повиши очакванията за печалбата за второто тримесечие и обяви позитивна прогноза за следващия период.

Новините за обратно изкупуване на акции от компаниите също продължават да излизат почти ежедневно. CSX обяви програма за около 1 млрд. допълнителни акции, а McKesson заедно с анонса на над консенсусни резултати за тримесечието обяви и обратно изкупуване за 1.0 млрд долара.

На макрониво известна доза несигурност внесе обявената прогноза от NAR, че през 2007 продажбите на завършени жилища ще се понижат с 3.0% до 6.29 млн. а новите жилища - с 18% до 864 хил. Това допълнително подтисна индексите, докато секторът на строителството беше сред водещите при корекцията на пазара.

Техническа картина

DOW JONES

Индексът остава с позитивен краткосрочен тренд, но пробив под 13 220 ще бъде сигнал за навлизане в очакваната непосредствена корекция, която лесно може да достигне нива около 12 985 преди стабилизация. В средносрочен план първоначалните възходящи цели са достигнати и също има риск от „умора на тренда”, съответно от връщане към ключовата зона на подкрепа при 12 790.

Подкрепа

13 320

13 190

13 155

Съпротива

13 330

13 350

13 560


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:32 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още