IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ферари увеличава производството заради търсене от Русия и Китай

Времето, през което се чака за изпълнение на доставка в САЩ, Хонконг, Австралия и Великобритания, вече е над две години

08:59 | 09.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ferrari 599 GTB Fiorano. Снимка: Ferrariworld.com
Ferrari 599 GTB Fiorano. Снимка: Ferrariworld.com

Италианският автомобилен производител Ферари, който е собственост на концерна Фиат, увеличава производството си заради нараснало търсене в Русия, Близкия Изток и Китай, пише Wallstreet Journal.

През 1999 г. президентът на борда на директорите на Ферари Лука Кордеро ди Монтедземоло заяви, че компанията никога няма да произвежда повече от 5000 коли годишно, но оттогава ситуацията се е променила много. През миналата година Ферари е произвела 5700 автомобила, а през тази година техният брой ще достигне 6000.

Въпреки това времето, през което се чака за изпълняването на една поръчка в САЩ, Хонконг, Австралия и Великобритания се е увеличило до над две години.

В Германия и Италия то е 18 месеца, докато по-рано бе една година.

От ръководството на компанията заявяват, че периодът се е увеличил заради голямото търсене в страните с развиваща се икономика. Годишно се продават по 100 коли в Обединените арабски емирства и над 150 в Китай. В Русия през тази година са продадени 60 автомобила.

Ферари никога не се е стремял да произвежда много коли, страхувайки се, че това ще нанесе вреди на имиджа му. За сравнение, Порше произвежда годишно по 100 хиляди автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още