IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Загубата на Warner Music се увеличава за тримесечието

Приходите от музика онлайн на групата са се увеличили с 23 на сто до 111 млн. долара и представляват 14 на сто от общите приходи

17:34 | 08.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Загубата на Warner Music се увеличава за тримесечието
Компанията Warner Music Group Corp., собственик на музикални лейбъли като Atlantic, Bad Boy и Elektra, е регистрирала увеличение на загубата си за фискалното второ за компанията тримесечие заради разходи по преструктуриране и спад в приходите, съобщи АР.

Загубата за трите месеца до 31 март е в размер на 27 млн. долара, или 19 цента на акция, спрямо отрицателен финансов резултат от 7 млн. долара (5 цента на акция) преди година.

Приходите са се понижили с 2 на сто до 784 млн. долара от 796 млн. долара за сравнимия период на 2006 г. От компанията поясняват, че пиратството и промяната в предпочитанията на потребителите – от физически носители към купуване на музика онлайн, продължават да са предизвикателство за музикалната индустрия.

Приходите от музика онлайн на групата са се увеличили с 23 на сто до 111 млн. долара и представляват 14 на сто от общите приходи.

Въпреки лошите резултати акциите на Warner Music поскъпнаха с 3,9 на сто до 17,98 долара в началото на сесията. Към момента те губят част от печалбата и се търгуват на ниво от 17,38 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още