IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се задържа около двуседмичното си дъно

На цените на петрола повлия новината за запасите в САЩ, които са се увеличили до 335,6 милиона барела за седмицата до 27 април

11:02 | 04.05.07 г.
Петролът се задържа около двуседмичното си дъно

Петролните фючърси с доставка през юни се търгуваха без особена промяна вчера, като „черното злато“ продължава да се задържа близо до най-ниските си стойности от 2 седмици насам.

След като вчера се понижиха с 49 цента (0,8 на сто) до 63,19 долара за барел, договорите с доставка през юни върнаха част от позициите си и към момента се търгуват на 63,26 долара за барел.

В Лондон сортът Брент се търгуваше на 66,27 долара за барел или с 22 цента по-скъпо, отколкото в сряда.

Причина за спада в цените бяха новините от Royal Dutch Shell, най-голямата петролна компания в Европа, че добивът на петрол в Нигерия е частично възобновен.

Поради нестабилната политическа ситуация, породена от президентските избори в Нигерия през изминалата седмица, от Shell обявиха, че прекъсват частично доставките на петрол от африканската страна.

На цените на петрола повлия и новината за запасите в САЩ, които са се увеличили до 335,6 милиона барела за седмицата до 27 април, което и понижи цените на горивото на световните борси.

Досега имаше доста "храна" за мечките“, коментира пред Bloomberg Крис Менис, собственик на New Wave Energy LLC в Калифорния. „Ако пазарът затвори под 62,50 тогава има нещо нередно с пациента. Това би означавало, че "биковете" са хванали настинка“, продължи инвеститорът.

Проучване на Bloomberg сред 34 анализатори показа, че 14 от запитаните очакват понижение на цените през следващата седмица, а 12 предричат повишение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още