IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Nissan обмисля пускането на по-евтина кола от Logan

Плановете на индийски производител за автомобил за 2500 долара амбицира Nissan да докаже, че също може да налага евтини продукти

09:57 | 04.05.07 г.
Автор - снимка
Създател
Nissan обмисля пускането на по-евтина кола от Logan

Японският автомобилен производител Nissan, партньор на френската компания Renault, проучва възможността да пусне на пазара евтина кола, която обаче ще бъде „много различна“ от Logan, става ясно от изявление на президента на двете компании Карлос Госн, цитирано от френския вестник „Трибюн“.

По думите му в момента Renault разработва по-голяма версия на Logan, а Nissan работи върху появата на още по-евтина кола.

Госн не уточнява никакви срокове за въвеждането на пазара на новите проекти, като посочва, че идеята за евтин продукт на Nissan е все още в проучвателен етап.

В началото на април шефът на автомобилната група вече веднъж заяви, че е възможно да се осъществи проект за по-евтин автомобил от Logan съвместно с компанията Mahindra, която е индийският партньор на Renault-Nissan. Госн тогава допълни, че използването на индийски части е важно условиe за това, тъй като цената им е с около 30% по-ниска отколкото в Япония и Европа.

Той припомни, че индийски автомобилостроител обяви наскоро планове за кола на цена от 2500 долара, чиито продажби е предвидено да започнат от следващата година.

„Приемам това предизвикателство много сериозно. Ако някой е способен да представи кола с базов модел за 2500 долара и ако ние също не можем да го направим, то значи ще имаме затруднения в бъдеще“, казва Госн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още