IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 60% от потребителите предпочитат плазма пред LCD

PDP панелите спечелват точки заради качеството на изобразявания черен цвят, контраста, яркостта и цветността, както и заради резолюцията

09:51 | 23.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Над 60% от потребителите предпочитат плазма пред LCD

Общо 65% от потребителите предпочитат плазмените пред LCD екраните заради по-доброто цветно възпроизвеждане на картината. Това показват резултатите от проучване, извършено от независимата компанията Synovate Censydiam по поръчка на водещите производители на плоскоекранни телевизори Panasonic, Pioneer и Hitachi.

Този резултат е получен след осъществяване на реални тестове, като преди тях, само при задаване на въпроса „Плазма или LCD?“, голяма част от потребителите не са изказали конкретно мнение, въпреки че подготвените въпросници са били раздадени само на хора, които вече са имали познания и впечатления от телевизори с плоски панели. Сред участниците в проучването попадат значителен брой представители на елита на Европа – 603 жители на Германия, Франция и Великобритания, посочват от Synovate Censydiam.

Ситуацията след реалните тестове обаче се променя драстично и се оказва, че преобладаващото мнение е, че PDP панелите са с по-добра острота на образа, цветност, резолюция и дълбочина на изображението. Като предимство на LCD-тата е отчетен техният дълъг живот.

PDP панелите спечелват точки заради качеството на изобразявания черен цвят, контраста, яркостта и цветността, както и заради резолюцията. Участниците обявяват, че 37-инчовата плазма с High Definition е несравнимо по-добра от LCD със същите параметри.

Още по-изумителен е резултатът при 42-инчовите телевизори. Тестващите отчитат, че HD PDP екранът дава по-впечатляваща картина от течнокристален панел с Full High Definition. Същите резултати се получават и при телевизорите с най-големите диагонали. Според участниците в проучването качеството на картината при PDP FHD е много по-високо от това на LCD FH.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още