IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Щатските пазари се повишиха от началото на търговската сесия

От Coca-Cola съобщиха, че печалбите за първото тримесечие на тази година са се увеличили с 14 на сто

17:40 | 17.04.07 г.
Щатските пазари се повишиха от началото на търговската сесия

Въпреки слабото си отваряне днес, щатските индекси се повишиха от началото на американската пазарна сесия. И трите основни индекса - Dow Jones, Nasdaq и S&P 500 -отчетоха повишение през първия час на търговията в Ню Йорк.

Dow Jones Industrial Average прибави 43,31 пункта към стойността си и достигна 12 763,77 пункта. Богатият на технологични компании Nasdaq е почти без промяна, като от 16:30 часа българско време до момента се е повишил с 0,04 на сто и се котира на 2 519,19 пункта. Широкият индекс S&P 500 отчете ръст от 0,25 на сто, като стигна стойности от 1 472,09 пункта.

Изглежда настроенията на инвеститорите са оптимистични след данните за ниска инфлация от една страна и позитивната информация от жилищния сектор от друга.

След по-ниските стойности от очакваните на основния индекс на потребителските цени в САЩ за март, който отчете ръст от 3,1 на сто при консенсусна прогноза за 2,7 на сто, спекулациите на Wall Street за евентуално намаляване на лихвените проценти от страна на Фед се засилиха.

Ниските лихвени проценти обикновено са добре дошли за фондовия пазар, тъй-като ниските цени на заемите увеличават инвестициите в инфраструктура и печалбите на компаниите. По-ниските потребителски и ипотечни лихви от друга страна стимулират търсенето на имоти и скъпи продукти, като автомобили и др.

Към момента лихвеният процент в САЩ е 5,25 на сто.

От Coca-Cola съобщиха пък, че печалбите за първото тримесечие на тази година са се увеличили с 14 на сто, като продажбите от януари до март също са отчели значително повишение. Въпреки слабите продажби в Северна Америка, приходите на най-известната компания в света за първото тримесечие на 2007 са 1,29 млрд. долара, или 47 цента на акция. Резултатите бяха значително над прогнозите на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още