IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Туристическите пакети са най-продаваните продукти по интернет в Румъния

Като брой покупки, направени от един потребител за даден период, в Западна Европа на първо място са англичаните

15:43 | 06.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Туристическите пакети са най-продаваните продукти по интернет в Румъния

Най-продаваните продукти по интернет в Румъния за периода януари-март 2007 г. са туристическите пакети, следват телекомуникационните услуги, достъпът до услуги и информация и електроуредите. Това показват данни от проучване на GeCADePayment, която обработва над 80% от онлайн транзакциите.

Туристическите услуги са с дял от 25% от общите продажби за периода, а с 23% са извършените онлайн плащания на сметки към телекомуникационни компании, закупуване на предплатени карти, телефони и аксесоари за тях. Сред останалите продукти, продавани по интернет, със сравнително голям дял (16%) са тези, осигуряващи достъп до услуги, информация и развлечение, като тук се включва продажбата на билети за концерти.

Средната стойност на извършваните плащания за първото тримесечие е 130 евро спрямо 89 евро за втората половина на 2006 г. По този показател румънците достигат практиките в Западна Европа при онлайн пазаруването, където транзакциите са за средно 125-130 евро.

Като брой покупки, направени от един потребител за даден период, в Западна Европа на първо място са англичаните (около 15 за период от шест месеца), докато норвежците най-много са склонни да дават големи суми за покупки по интернет (средно 1406 евро за шест месеца).

Според Европейската асоциация за интерактивна реклама в някои страни в Европа вече има не малко продукти, които се купуват по-често по интернет, отколкото офлайн. Сред тях са билетите за пътувания и ваканциите. Иначе на Стария континент тези две категории също са с водещи позиции сред най-търсените стоки и услуги онлайн. Следват ги книгите, билети за концерти и фестивали, дрехи, електродомакински уреди, дискове, билети за кино и театър, музика за сваляне, застраховки и играчки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още