IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 3,8 млрд. долара печалби за световните авиокомпании за 2007 г.

Връщането на зелено на повечето от световните превозвачи става факт след шест последователни години на загуби

13:46 | 04.04.07 г.
Автор - снимка
Създател
Общо 3,8 млрд. долара печалби за световните авиокомпании за 2007 г.

На 3,8 млрд. долара се очаква да възлезе сумарната печалба на световните авиокомпании през 2007 г., показват данни на Международната асоциация за въздушен транспорт, която обединява близо 260 превозвача.

Сумата е значително по-висока от първоначалните оценки на асоциацията. Те бяха обявени през декември миналата година и бяха за 2,5 млрд. долара.

Общата печалба на европейските превозвачи се очаква да достигне 2,4 млрд. долара, на тези в Тихоокеанска Азия – 1,7 млрд. долара, докато по-голямата част от американските авиокомпании вероятно ще отбележат загуба.

Завишените прогнози се дължат на нарастващия трафик, който компенсира големите разходи за керосин, посочват от асоциацията. Като се има предвид постепенното възстановяване на сектора в САЩ, както и лекият спад в цената на горивата, се очаква догодина да бъдат постигнати още по-добри резултати. Прогнозите на Международната асоциация за въздушен транспорт са за обща печалба на авиокомпаниите в размер на 7,6 млрд. долара.

Връщането на зелено на повечето от световните превозвачи става факт след шест последователни години на загуби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още