IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът без значителна промяна след 12-дневното си рали

Днес излизат важни данни за състоянието на запасите на бензин в САЩ, които се очаква да са намалели със 150 000 барела за миналата седмица

09:41 | 04.04.07 г.
Петролът без значителна промяна след 12-дневното си рали

Петролът се търгува без значителна промяна от вчера, когато падна от близките до шестмесечния си връх нива в понеделник, когато фючърсите с доставка през май се търгуваха около 66 долара за барел.

Към момента майските фючърси се търгуват на 64,67 долара за барел, или с 0,05 на сто по-високо от вчера.

Лондонският сорт Брент се търгува на нива от 67,81 долара за барел, без промяна от стойностите му вчера.

Инвеститорите вече предвиждат успешното разрешаване на ситуацията с арестуваните на 23 март 15 британски войници от Иран. „Изглежда стигаме до някакво подобрение (с Иран)“, коментира пред Bloomberg Марк Уегънър, президент на Excel Futures Inc. в Калифорния.

Британските войници бяха арестувани от иранската революционна гвардия близо до водната граница между Иран и Ирак. Според иранските власти причината за ареста е нелегалното преминаване на границата на Иран и навлизането в иранска територия с 0,5 морски мили. От Лондон отрекоха твърденията и показаха техни GPS координати, според които войниците са патрулирали на 1,7 мили извън границата с Иран в Ирак, където британският контингент е под мандата на ООН.

Петролът поевтиня вчера, когато Али Лариджани, ръководител на Съвета за национална сигурност на Иран, сигнализира за възможно дипломатическо решаване на конфликта, като заяви, че от Техеран са готови да позволят на международна комисия да се произнесе по въпроса.

И двете страни искат бързо разрешаване чрез директни разговори“, коментира британският премиер Тони Блеър вчера.

Днес излизат важни данни за състоянието на запасите на бензин в САЩ, които са и най-големият потребител на петрол в света. Очаква се запасите да са намалели със 150 000 барела за миналата седмица.

Според технически анализатори спадът в цените на „черното злато“ ще бъде лимитиран до 64 долара за барел. Прогнозата е базирана на теорията за числата на Фибоначи, като 64 долара представлява ниво на обръщане, тъй като е по средата между рекордно високите стойности от 14 юли миналата година от 78,40 и ниските януарски от 49,90.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още