IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Microsoft планира да купи DoubleClick за 2 млрд. долара

Годишният оборот на желаната от Microsoft група възлиза на около 150 млн. долара

10:09 | 29.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft планира да купи DoubleClick за 2 млрд. долара
Американският гигант Microsoft е в преговори за закупуването на компанията, специализирана в решения за интернет реклама DoubleClick, като групата е един от потенциалните купувачи, съобщи Wall Street Journal.

Според вестника, който се позовава на анонимен източник, близък до случая, в момента се водят „активни“ преговори, а стойността на транзакцията може да достигне 2 млрд. долара.

DoubleClick, която през 2005 г. беше придобита от фонда Hellman & Friedman за 1,2 млрд. долара, е поискала от инвестиционната банка Morgan Stanley да изготви различни варианти за бъдещето на компанията, сред които е евентуална продажба веднага или на по-късен етап излизане на борсата.

Годишният оборот на желаната от Microsoft група възлиза на около 150 млн. долара. Основната дейност на DoubleClick е консултация на рекламодатели за кампаниите им в интернет. Според специалисти покупката би помогнала много на Microsoft в борбата й да догони лидерите в онлайн рекламата - Google и Yahoo!.

Създадена през 1996, DoubleClick беше един от основните играчи в уеб рекламата в края на 1990-те години, преди да бъде засегната от спукването на интернет балона. След като беше закупена от Hellman & Friedman, компанията продаде подразделението си за e-mail маркетинг за около 90 млн. долара, а през декември 2006 реши да продаде за 435 млн. долара и звеното си за управление на данни и анализи Abacus на групата Alliance Data Systems.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още