IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Citigroup планира да съкрати 15 хил. души

Според Wall Street Journal, ако планът за преструктуриране бъде осъществен, то компанията ще спестява по 2 млрд. долара на година

17:37 | 26.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup планира да съкрати 15 хил. души

Citigroup - най-голямата американска инвестиционна банка, смята да съкрати около 15 хил. души, което представлява 5% от служителите на финансовата институция, пише Wall Street Journal.

Разчетът за планираните съкращения трябва да е готов до 16 април - датата, на която се очаква да бъдат обявени финансовите резултати на Citigroup за първото тримесечие и малко преди Общото събрание на американската банкова група.

Според Wall Street Journal започнатата програма за преструктуриране ще струва на Citigroup над 1 млрд. долара. Компанията прибягва към промените, след като ръководството й беше обвинено, че се допускат твърде големи разходи, а освен това акциите на групата имат слабо борсово представяне. От октомври 2003 г., когато управлението пое Чарлз Принс, досега книжата на Citigroup са се повишили с едва 14%, което е близо два пъти по-малък ръст в сравнение с реализирания от Bank of America и JPMorgan Chase.

Една от възможностите пред финансовата група е да не замени с нови служители тези, които всяка година напускат компанията, а те според вестника са между 30 хил. и 50 хил. души.

Сред установените проблеми в компанията са и твърде многото йерархични нива и големите разходи за логистика с търговските банки в САЩ. Компанията е упреквана и заради големи разходи за недвижими активи, като е възможно офисите в прекалено скъпи региони (като този в Манхатън) да бъдат сменени с такива в други локации.

През 2006 г. оперативните разходи на Citigroup са нараснали с 15% до 52 млрд. долара. Според Wall Street Journal, ако планът за преструктуриране бъде осъществен, то компанията ще спестява по 2 млрд. долара на година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още