IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Меглена Кунева ще преговаря с Apple заради iTunes

Меглена Кунева отхвърля възможността на този етап да бъдат наложени санкции на Apple

18:48 | 19.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Меглена Кунева ще преговаря с Apple заради iTunes

Тази седмица европейският комисар по защита на потребителите Меглена Кунева ще се срещне с представители на компаниите Apple Inc. и eBay в опит да разреши възникналите противоречия между тях и Европейската комисия, съобщиха от Институт Отворено общество.

Меглена Кунева отхвърля възможността на този етап да бъдат наложени санкции на Apple. Тя заявява, че не поставя под съмнение стремежите на компанията да разширява по коректен начин дейността си. Същевременно обаче Кунева подчертава, че ще направи всичко необходимо, за да защити интересите на потребителите в случаите, в които техните права се нарушават.

Ако си купиш диск и дискът не работи или е счупен, можеш да го върнеш в магазина, защото той е стока. Ако обаче с твоята карта си платил музиката, която сваляш (по интернет), и се окаже, че нещо не работи, не можеш да поискаш да ти се върнат парите обратно. Това не бива да бъде така”, заяви еврокомисарят, цитирана в съобщението. Кунева подчертава, че въпросът не се отнася само до продуктите на Apple, но и до всички останали такива доставчици.

В началото на миналата седмица Меглена Кунева разкритикува  американската компания Apple Inc. заради музикалния й плейър iPod и музикалния онлайн магазин iTunes. Това стана, след като няколко потребителски организации от Германия, Франция, Норвегия и Финландия постигнаха обща позиция по отношение на iTunes. Аргументите им са, че Apple използва технология за цифрови права, за да ограничи свободната употреба на песни, купени от iTunes, включително възможността да се копират и да се изпращат песни на други потребители и други MP3 устройства освен iPod.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:44 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още