IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

First Choice и TUI създават нов гигант в туристическия сектор

Новата компания ще се управлява от Питър Лонг, който в момента ръководи First Choice

13:50 | 19.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
First Choice и TUI създават нов гигант в туристическия сектор

Британската група First Choice и немският туроператор TUI обявиха днес сливането си, потвърждавайки консолидацията в туристическата индустрия месец след „брачния съюз“ между конкурентните MyTravel и Thomas Cook.

Сливането на First Choice с активите на TUI, с изключение само на някои хотели, създава нов световен гигант в сектора с общо 27 млн. клиенти (спрямо 19 млн. на новия Thomas Cook) и оборот от над 17 млрд. евро.

Както и създадената през миналия месец Thomas Cook PLC, новият TUI Travel PLC ще е базиран в Обединеното кралство и ще се котира на борсата в Лондон, съобщава АФП. Групата ще се държи на 51% от TUI, а останалите 49 на сто ще са собственост на First Choice. Компанията ще се управлява от Питър Лонг, който в момента ръководи First Choice.

Сделката, подлежаща на одобрението на акционерите на First Choice и на регулаторните органи, най-вероятно ще бъде приключена през третото тримесечие на 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още