IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фондът Blackstone Group излиза с IPO

Най-вероятно Blackstone ще обяви не повече от 10 на сто от собствеността си на евентуален публичен търг

09:29 | 19.03.07 г.
Фондът Blackstone Group излиза с IPO
Blackstone, който е един от най-големите частни фондове в САЩ, може да обяви публично до две седмици решението си да се търгува свободно на Wall Street. Доклад на фонда сочи, че е в напреднал стадий на организация на IPO, съобщи Ройтерс.

Евентуално IPO може да премахне мистериозното було около Blackstone и да накара ръководството да разкрие пред инвеститори данни за активите на фонда. До момента Blackstone управлява 28 млрд. долара в частни фондове, 16,7 млрд. долара в хедж фондове, 13 млрд. долара във фондове, занимаващи се с недвижимо имущество, и 6,5 млрд. долара в облигационни фондове.

IPO-то обаче ще бъде в противовес с възгледите на президента на Blackstone Стивън Шварцман, който обяви на 27 февруари, че неговата фирма не е заинтересована от публичното си търгуване.

Blackstone вече са в преговори с Goldman Sachs, които ще бъдат инвестиционният посредник за публичното предлагане, пише още Ройтерс.

Информацията за Blackstone се появи, след като друг голям инвестиционен фонд излезе с IPO. Миналия месец Fortress Investment Group LLC успя да набере над 600 млн. долара, като обяви своето първично публично предлагане.

Най-вероятно Blackstone ще обяви не повече от 10 на сто от собствеността си на евентуален публичен търг.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още