IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът леко се повиши след вчерашния спад до едномесечно дъно

Днес фючърсите на лекия суров петрол с доставка през април добавиха 0,3% към стойността си до 58,12 долара за барел

10:45 | 14.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът леко се повиши след вчерашния спад до едномесечно дъно
Днес петролът леко се повиши след вчерашния спад до най-ниските стойности за последния месец. Понижението на фондовите пазари кара голяма част от пазарните участници да очакват забавяне на икономическия растеж и по-ниско търсене на петролни продукти.

Четвъртото поредно понижение на черното злато дойде вчера, след като стана ясно, че просрочените ипотеки в САЩ са достигнали рекордни нива през последното тримесечие на миналата година. Продажбите на дребно в страната също бележат по-слаб ръст от очакваното, което според експертите е причина за масово закриване на позиции на финансовите пазари.

Днес фючърсите на лекия суров петрол с доставка през април добавиха 0,3% към стойността си до 58,12 долара за барел, след като вчера затвориха на ниво от 57,93 долара за барел.

Утре ще се състои среща на представители на страните от ОПЕК, като според консенсусните очаквания на анализаторите няма да бъде променяно текущото ниво на предлагане на суровината. От ноември 2006 година насам ОПЕК на два пъти предприе мерки за стабилизиране на цените, като понижи добивите с общо 1,7 млн. барела дневно.

По-късно днес се очакват данните на енергийното министерство на САЩ за запасите от петролни продукти в страната. Прогнозите са за ръст на запасите от суров петрол с 2 млн. барела за седмицата до 9 март и спад на складовите наличности от бензин с 2,4 млн. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още