IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват най-малко 12 млн. безработни в китайските градове през 2007 г.

По официални данни равнището на безработицата в градовете възлиза на 4,1% към края на 2006 г.

16:02 | 13.03.07 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват най-малко 12 млн. безработни в китайските градове през 2007 г.

Най-малко 12 милиона китайци от градското население на страната ще останат без работа през 2007 г., след като според официалните очаквания тази година на трудовия пазар ще излязат общо 24 млн. души, прогнозира китайският министър на труда, цитиран от АФП.

Предвид ситуацията, може да се разбере огромният натиск, оказван върху нас за създаването на работни места“, заяви министърът по време на пресконференция в Пекин във вторник.

Тази година държавата трябва да създаде 9 млн. работни места, а излизащите в пенсия ще освободят още около 3 млн.

Така прогнозата на министъра на труда се оказва дори оптимистична, като се има предвид още и че около 5 млн. души може да останат без работа вследствие на преструктуриране на предприятия в страната. В същото време милиони жители на селата мигрират към градовете в търсене на работа.

По официални данни равнището на безработицата в градовете възлиза на 4,1% към края на 2006 г., като властите заявяват, че взимат мерки нивото й да бъде под 4,6 на сто за 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още